X WomenTalks & Masterclasses

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”]

Naast de jaargroepen staat jouw eigen ontwikkeling en netwerk ook centraal in de rest van de activiteiten van écrassée. 

écrassée verzorgt activiteiten voor ambitieuze vrouwelijke professionals die (nog) niet zijn aangesloten bij écrassée. Zo organiseert écrassée vier keer per jaar een WomenTalk. Daar nodigen we inspirerende sprekers uit die met ons in gesprek gaan over hun carrière, ontwikkeling en uitdagingen. In het verleden hebben onder andere Petra Stienen (senator Eerste Kamer), Kirsten van der Hul (voormalig Tweede Kamerlid), Monique de Vos (ondernemer en headhunter), Janneke Niessen (ondernemer en investeerder), Merel van Vroonhoven (voormalig bestuursvoorzitter AFM), Carina Hilders (directievoorzitter Reinier de Graaf Ziekenhuis) en Micky Adriaansens (directievoorzitter TwynstraGudde) te gast gehad. Door het vertrouwelijk karakter van deze bijeenkomsten horen we het échte verhaal van deze topvrouwen, waar zij tegenaan lopen in hun carrière en welke waardevolle tips zij voor ons hebben.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_cta title=”Terugblik WomenTalk 10 september 2020: Micky Adriaansens” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Donderdag 10 september 2020 sprak écrassée met directievoorzitter van adviesbureau TwynstraGudde en senator in de Eerste Kamer Micky Adriaansens. Een inspirerende avond voor een zaal vol ambitieuze jonge vrouwen met als thema ‘Leider(schap) in je loopbaan’. Onder leiding van Milou Peters en Hanna Blomaard hebben we gesproken over het switchen tussen vakgebieden, managen en besturen, vrouwelijk leiderschap en vitaliteit.

Micky heeft een indrukwekkende loopbaan: na een start als advocaat werd zij adviseur en al snel bestuurder in de zorg. Op dit moment combineert zij het directievoorzitterschap van TwynstraGudde met verschillende toezichtrollen en sinds juni 2019 is zij daarnaast senator in de Eerste Kamer. Wij hebben met haar gesproken over de reden voor de switch van advocatuur naar het verbeteren van de zorg en kregen een inkijkje in voor haar belangrijke drijfveren en signalen waardoor zij wist dat een nieuwe carrièrestap aanstaande was. Ook gaf zij ons tips hoe je uit te spreken en voor te bereiden op zo’n nieuwe stap.

In dit open gesprek leerden we Micky kennen als een leider die scherp oog heeft voor belangen en tegelijkertijd op gevoel interventies doet of die daarom juist nog even uitstelt. Zo kregen wij beeld hoe zij het managen is gaan ervaren en leerden we hoe mild te zijn op soms ingewikkelde momenten.

Iedere WomenTalk sluiten wij af met de vraag ‘welk advies zou jij je 30-jarige zelf willen geven?’. Haar advies was als volgt: Maak bespreekbaar wat jouw ambities zijn – ook als er kinderen bij komen – houd dit niet bij jezelf maar betrek je werkgever en zoek gelijkgestemden.

Ben je geïnspireerd door dit verhaal en wil je een volgende keer ook bij een Womentalk van écrassée zijn? Laat het ons dan weten.

[/et_pb_cta][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_cta title=”Terugblik WomenTalk 4 november 2019: Carina Hilders” button_text=”Clicks” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Maandag 4 november 2019 sprak écrassée met niemand minder dan directievoorzitter van het Reinier de Graafziekenhuis in Delft: Carina Hilders. Een vrouw die begon als gynaecoloog, in het management terecht kwam en daarna weer bewust koos voor (gedeeltelijk) de werkvloer. Een inspirerende avond voor een volle zaal met ambitieuze jonge vrouwen die tal van tips van Carina kregen. Onder leiding van Jasmijn Touw en Aukje Ravensbergen hebben we gesproken over vrouwelijk leiderschap, vitaliteit op de werkvloer, van inhoud naar management en de laatste ontwikkelingen in de zorg. 

Carina staat bekend om haar uitspraak dat de zorgprofessional centraal moet staan. En dat maakt ze meer dan duidelijk in het warme en persoonlijke gesprek met de zaal. Pas als de medewerker zich goed voelt, kan hij of zij volgens Carina goede zorg verlenen. Om het gevoel met de werkvloer te behouden werkt Carina één dagdeel in de week op de polikliniek gynaecologie. 

Carina is niet bang om veranderingen door te voeren. Zo heeft ze vorig jaar de organisatie omgegooid om de zorgvraag van de patiënt meer centraal te zetten. Om verandering goed te stroomlijnen is het volgens Carina van belang om de mensen in de organisatie vanaf begin mee te nemen. Ze staat daarom iedere maand op de zeepkist om te vertellen over de ontwikkelingen in het ziekenhuis en te horen wat de medewerkers ervan vinden. 

Verder geeft Carina aan dat rust op de werkvloer essentieel is en zich daarom actief inzet voor de vitaliteit van het personeel. Zo heeft ze een mindfit-programma in het ziekenhuis geïntroduceerd waar vele medewerkers met enthousiasme aan deelnemen. Uiteraard hebben wij Carina gevraagd hoe zij zelf zorgt voor een goede balans. Daarover geeft ze drie nuttige adviezen die we graag delen:   

  • Belangrijk om van je werk energie te krijgen; 
  • Leven in het nu (als ik nu hier iets doe, ben ik alleen hiermee bezig);
  • Pauzes inlassen als je het even niet meer overziet (bijvoorbeeld tijdens vergaderingen)

Ben je geïnspireerd door dit verhaal en wil je een volgende keer ook bij een Womentalk van écrassée zijn? Laat het ons dan weten via het contactformulier [url toevoegen].

[/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”]

Ook organiseert écrassée Masterclasses waarin we zelf aan de slag gaan. De Masterclass wordt georganiseerd door écrassée’ers. Op deze manier leren we van elkaars vakgebied.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default” width=”63.8%”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][et_pb_cta title=”Terugblik Masterclass 3 december 2019: Hoe kun jij het maatschappelijke en politieke debat beïnvloeden?” button_text=”Clicks” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”]

Op dinsdagavond 3 december 2019 gaven Jasmijn Touw en Suzanne Elias, twee public affairs specialisten, een Masterclass ‘Hoe kun jij het maatschappelijke en politieke debat beïnvloeden?’. 

Gedurende de avond namen ze de deelnemers eerst mee in de theorie van public affairs. Wat is dat eigenlijk? Hoe verhoudt het zich tot het klassieke lobby-werk en wat zijn de verschillende vormen? Zijn er waarneembare trends die nu anders zijn dan vroeger? Maar vooral: waarom werkt het ene wel en het andere niet?

Aan de hand van talloze voorbeelden, illustreerden ze de theorie. Daarna gingen de handen uit de mouwen. En gingen deelnemers zelf aan de slag met drie thema’s en ontwikkelden daarop hun grass-roots public affairs strategie. De gepresenteerde strategieën zorgden ervoor dat de deelnemers vol enthousiasme naar huis gingen om het geleerde toe te kunnen passen. 

Hartelijk dank aan Dröge & Van Drimmelen voor het beschikbaar stellen van de ruimte en het ‘Handboek Public Affairs’ van Frans van Drimmelen dat elke deelnemer mee naar huis mocht nemen.

[/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]