Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over écrassée

Vragen over écrassée?

Mogelijk staat jouw vraag hieronder en neem anders vooral contact op via het contactformulier.

 

Een vrouwennetwerk*… Is dat nou echt nodig?

Jazeker! Laten we eerlijk zijn: mannen weten elkaar op professioneel gebied makkelijk te vinden omdat ze vanaf het begin van hun carrière hard werken aan hun netwerk. Dat kunnen wij ook. Sterker nog, het is een vereiste om het glazen plafond uiteindelijk te doorbreken. Dan moeten we wel nu beginnen om een dergelijk breed, groot en waardevol netwerk op te bouwen. Naast de netwerkfunctie betekent écrassée bovendien een investering in jezelf en in anderen, door de focus op ontwikkeling en groei in je carrière.

Wijlen Carien van der Laan (Partner bij Executive Search bureau)  zei in één van onze WomenTalks dat je eigenlijk één dag per week zou moeten besteden aan je netwerk. Daar dragen wij graag een steentje aan bij!

* We willen zo inclusief mogelijk zijn. We zijn gestart als groep gelijkgestemden en nu we verder groeien willen we een netwerk zijn waar iedereen zich gesteund voelt om vanuit hun eigen identiteit hun ambities waar te maken. De focus ligt op jouw ontwikkeling ongeacht jouw (onderwijs)achtergrond, seksualiteit, gender, huidskleur, religie, sociaal-economische situatie ben je welkom om mee te doen. Heb je het gevoel dat je niet kan aansluiten om een bepaalde reden? Vraag het ons.

Waar staat écrassée voor?

Investeren in jezelf en in de ander, dat is waar écrassée om draait. Gericht op het individu is écrassée er voor ambitieuze, gedreven vrouwen die met oog voor de maatschappij willen werken aan hun eigen toekomst. Bovendien versterkt de netwerkfunctie onze ambitie dat vrouwen op professioneel vlak elkaar helpen waar ze kunnen.

Voor wie is écrassée bedoeld?

Écrassée is een netwerk voor professionals met een gedeelde interesse in elkaars en hun eigen professionele ontwikkeling gecombineerd met maatschappelijke sensitiviteit en betrokkenheid. Het netwerk richt zich op vrouwelijke* professionals die midden in hun loopbaan staan. Dit is bovendien zeer waardevol voor het netwerk dat je met behulp van écrassée opbouwt.  Écrassée’ers werken bijvoorbeeld (maar niet alleen) bij de overheid, in het bedrijfsleven, in de financiële sector, in de zorg of bij een maatschappelijke organisatie: you name it!

*We willen zo inclusief mogelijk zijn. We zijn gestart als groep gelijkgestemden en nu we verder groeien willen we een netwerk zijn waar iedereen zich gesteund voelt om vanuit hun eigen identiteit hun ambities waar te maken. De focus ligt op jouw ontwikkeling ongeacht jouw (onderwijs)achtergrond, seksualiteit, gender, huidskleur, religie, sociaal-economische situatie ben je welkom om mee te doen. Heb je het gevoel dat je niet kan aansluiten om een bepaalde reden? Vraag het ons.

Hoe kom ik in zo’n jaargroep?

Lees hier meer over de jaargroepen en overweeg om je aan te sluiten. Je kunt ons een berichtje sturen en daarna nemen we contact met je op om te kijken of er een match is.

Zijn er kosten gemoeid met deelname aan écrassée?

Ja, we vragen van écrassée’ers een onkostenvergoeding om de stichting draaiende te kunnen houden. In 2023 is de jaarlijkse bijdrage 75 euro. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Toegankelijkheid

We willen zo toegankelijk mogen zijn. 

– De jaargroepen bezoeken elkaar maandelijks thuis en wij kunnen daar niet garanderen dat het rolstoeltoegankelijk is. We streven ernaar om de algemene activiteiten wel rolstoeltoegankelijk te maken.

– Momenteel is er geen gebarentolk voor doven en slechthorenden. Is er echter animo hiervoor dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

– De structuur van de algemene bijeenkomsten proberen we zo duidelijk mogelijk te communiceren. De jaargroepen komen volgens een vaste maandelijkse structuur bijeen en de agenda wordt in overleg vastgesteld.

– Dit jaar is de bijdrage 75 euro. Twijfel je of je hieraan kan voldoen, laat dit je niet weerhouden om deel te nemen aan Écrasée. Neem contact met ons op.

Hoe garanderen jullie een veilig netwerk?

Er zijn vertrouwenspersonen binnen het netwerk beschikbaar.